Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 15/04/2021
Νηστίσιμα κεκάκια πορτοκαλιού

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ

1½ φλ. αλεύρι σίκαλης ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

½ φλ. ζάχαρη καστανή

½ φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. κονιάκ

ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο

½ κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. γαρύφαλλο

1 πρέζα αλάτι

1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

1 ½ κ.γ. baking powder

½ φλ. σταφίδες ανάμεικτες

Για το σερβίρισμα

Ζάχαρη άχνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε.

Τέλος, ανακατεύουμε το αλεύρι σίκαλης με το μπέικιν και το ρίχνουμε μέσα στα υγρά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε τις σταφίδες.

Ισομοιράζουμε σε λαδωμένα φορμάκια μιας χρήσης κα σε θήκες για muffins. Αν δεν έχετε φορμάκια, μπορείτε να φτιάξετε θήκες από λαδόκολλα.

Από την ώρα που αναμειγνύουμε τις διογκωτικές ουσίες (μπέικιν και σόδα) με υγρό, ξεκινάει η δράση τους.

Γι’ αυτό, το μείγμα μας πρέπει να μπει άμεσα στο φούρνο, για να ολοκληρωθεί σωστά η διόγκωση.

Ψήνουμε τα κεκάκια στους 170 °C στις αντιστάσεις για 30΄. Αν ψήσουμε σε αέρα, στους 160 °C για 22΄. Σερβίρουμε με τη ζάχαρη άχνη.

https://www.argiro.gr/recipe/nistisima-kekakia-portokaliou/

 

2η ΣΥΝΤΑΓΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ