Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 22/04/2021
Χταποδάκι πλοκάμι στη λαδόκολλα

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. χταπόδι πλοκάμι PESCANOVA

1 τομάτα

1 φρέσκο κρεμμύδι κρατάμε το πράσινο μέρος ολόκληρο

1 κομμάτι πράσο κρατάμε το λευκό μέρος ολόκληρο

1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

λίγο σκληρό αλεύρι και νερό (για την αλευρόκολλα)

 

Για τη σάλτσα

50 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. νερό

10 γρ. χυμό λεμονιού

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

½ κ.γ. πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βγάζουμε το χταπόδι πλοκάμι από τη συσκευασία και το βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.

Το χταπόδι πλοκάμι έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει ελαστικότητα η σάρκα του.

Σε ένα multi ετοιμάζουμε τη σάλτσα, χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Έπειτα σε μπολ αδειάζουμε τη σάλτσα και βάζουμε τις ροδέλες τομάτας και τον άνηθο και αναδεύουμε προσεκτικά.

Παίρνουμε ένα ταψί φούρνου. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, ανάλογα με το μέγεθος των πλοκαμιών δίνοντας 10 εκ αέρα.

Τοποθετούμε τη λαδόκολλα πάνω στο ταψί και τη διπλώνουμε από την μακρόστενη πλευρά και με την αλευρόκολλα, αλείφουμε και διπλώνουμε τις πλαϊνές μεριές και αφήνουμε ανοιχτή την μακρόστενη πλευρά.

Μέσα στο άνοιγμα, τοποθετούμε τα πλοκάμια με τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε το κρεμμύδι και το πράσο ολόκληρο.

Σφραγίζουμε τον φάκελο, αλείφοντας με την αλευρόκολλα και διπλώνοντας καλά. Κλείνοντας το χταπόδι στη λαδόκολλα, κλείνουμε τους χυμούς και τις αρωματικές ιδιότητές του, πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Επίσης, με αυτό τον τρόπο ψησίματος στο φούρνο η αλευρόκολλα σφραγίζει, ώστε να μη βγει αέρας και να ψηθεί το χταπόδι χωρίς να καεί.

Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 190°C για 35΄ λεπτά.

 

https://www.argiro.gr/recipe/xtapodi-plokami-sti-ladokolla/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ