Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 22/04/2021
Οσπριοσαλάτα με φυτικά κεφτεδάκια

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. ρεβύθια

1 φλ. φασόλια ψιλά

1 φλ. σιτάρι

1 φλ. μαυρομάτικα φασόλια

350 γρ. φυτικά κεφτεδάκια ESTI

1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι

1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι

½ φλ. ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

λίγες σταγόνες ξίδι από κρασί

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 καθαρισμένο ρόδι

1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για τα φυτικά κεφτεδάκια

Βάζω τα φυτικά κεφτεδάκια σε ένα ταψί σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω στον φούρνο στους 180 βαθμούς°C μέχρι να ροδίσουν για 15'.

Για την οσπριοσαλάτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι όσπρια θέλετε.

Τα μουλιάζετε (όσα χρειάζονται μούλιασμα ) και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν όμως. Πρέπει τα όσπρια να κρατούν το σχήμα τους αλλά να είναι μαλακά χωρίς να λιώσουν.

Αφού βράσουν τα όσπρια τα στραγγίζουμε καλά και τα συγκεντρώνουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα βότανα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το λεμόνι με το ελαιόλαδο και το ξίδι, την κρέμα βαλσαμικού σύκο και το αλατοπίπερο.

Περιχύνουμε τα όσπρια σαλάτα με το λαδολέμονο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ρόδι (παραδοσιακά το ρόδι δεν το βάζουν στην συνταγή εγώ όμως πάντα το προσθέτω γιατί ταιριάζει τέλεια).

Σερβίρουμε με τα φυτικά κεφτεδάκια, με εξτρά κρέμα βαλσαμικού σύκο και έξτρα ελαιόλαδο.

https://www.argiro.gr/recipe/ospriosalata/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ