Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 29/04/2021
Ρώσικη σαλάτα

ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

3 μέτριες πατάτες νέας σοδιάς

3 καρότα τρυφερά

4 αγγουράκια τουρσί

400 γρ. αρακάς IFANTIS

½ παντζάρι μέτριο βρασμένο ή ατμού

1 φλ. μαγιονέζα

2 βρασμένα σφιχτά αυγά

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη

λίγο αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι και λεμόνι KALAMATA PAPADIMITRIOU

λίγες σταγόνες ελαιόλαδο

λίγες σταγόνες ξίδι από κρασί

χυμό από ½ λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την εύκολη σπιτική ρώσικη σαλάτα, γνωστή και ως σαλάτα Olivier, πρώτα κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μικρούς κύβους

Βάζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα και καλύπτουμε με κρύο νερό. Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 12’. Θέλουμε οι πατάτες να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να λιώσουν, πρέπει να κρατήσουν το σχήμα τους.

Στα τελευταία 5’ του βρασμού, προσθέτουμε τα καρότα. Συνεχίζουμε το βράσιμο. Όταν περάσουν τα 12’ και μαλακώσουν τα λαχανικά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον αρακά. Αφήνουμε για 1’ και βάζουμε τα λαχανικά σε σουρωτήρι. Ρίχνουμε μπόλικο κρύο νερό στα λαχανικά, ώστε να κοπεί ο βρασμός και να κρατήσουν τα λαχανικά έντονο το χρώμα τους.

Σουρώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε τα λαχανικά να στραγγίσουν τελείως.

Έχουμε βράσει το παντζάρι μέχρι να μαλακώσει ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παντζάρι στον ατμό (εμπορίου). Το αφήνουμε να κρυώσει, το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε μικρά καρέ, ίδιο μέγεθος με τα υπόλοιπα λαχανικά.

Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια τουρσί και τα βραστά αυγά.

Βάζουμε τα λαχανικά σε μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί, το βρασμένο παντζάρι,τα ψιλοκομμένα αυγά, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε, αφού δοκιμάσουμε γιατί η μαγιονέζα είναι νόστιμη και περιχύνουμε με λίγο ξίδι, κρέμα βαλασαμικού και λίγο χυμό λεμόνι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.

Ανακατεύουμε τη ρώσικη σαλάτα. Τέλος προσθέτουμε λίγη κάπαρη ψιλοκομμένη.

Δοκιμάζουμε για να διαπιστώσουμε αν έχει τη γεύση που θέλουμε και παγώνουμε τη ρώσικη σαλάτα στο ψυγείο για να την σερβίρουμε δροσερή.

https://www.argiro.gr/recipe/rosiki-salata/

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ