Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 04/05/2021
Κρεατόπιτα με αρνί που περίσσεψε

ΥΛΙΚΑ

3 φύλλα παραδοσιακά KANAKI

2 κ.σ. ελαιόλαδο

350 γρ. ψημένο αρνί

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι άνηθο με τα κοτσάνια του ψιλοκομμένο

¼ φλ. κονιάκ

400 γρ. μιξ τριμμένων τυριών pasta & gratinar ARLA

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή KALAMATA PAPADIMITRIOU

πιπέρι

αλάτι

Για το τελείωμα: Σουσάμι, μαυροσούσαμο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την εύκολη πασχαλινή κρεατόπιτα με αρνί από το Πάσχα, ψιλοκόβουμε πρώτα τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ψημένο αρνί και τον άνηθο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κονιάκ, ρίχνουμε τη μουστάρδα απαλή. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το υγρό.

Η γέμιση δεν πρέπει να μην έχει καθόλου υγρά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει τελείως.

Ρίχνουμε μέσα στη γέμιση το μιξ τριμμένων τυριών και το γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε, αφού δοκιμάσουμε πρώτα.

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας, ακουμπάμε τη γέμιση κατά μήκος και τυλίγουμε σε ρολό.

Φυλακίζουμε τις ενώσεις κάτω από το ρόλο.

Ακουμπάμε την πίτα με την ένωση προς τα κάτω, επάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλετε μπορείτε να αλείψετε με αυγό για να γυαλίζει και να πασπαλίσετε σουσάμι ή μαυροσούσαμο.

Χαράζουμε δυο τρεις χαρακιές στην επιφάνεια της σφολιάτας.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40΄ μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή. Αφού ψηθεί, αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και κόβουμε σε φέτες.

https://www.argiro.gr/recipe/o-mpoxas-tis-petheras/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ