Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 20/05/2021
Μπάρες λεμονιού

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

250 γρ. τρίμματα μπισκότα πτι μπερ

100 γρ. LURPAK SOFT με μειωμένα λιπαρά

30 γρ. ζάχαρη

ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο

 

Για την κρέμα λεμονιού

2 κρόκους από μεγάλα αυγά

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

120 γρ. χυμό φρέσκου λεμονιού

ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

1 κ.γ. κουρκουμά

 

Για το ταψί: 1 κ.σ. LURPAK SOFT με μειωμένα λιπαρά

Για το σερβίρισμα: ζάχαρη άχνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης και ανακατεύουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Δηλαδή, τα μπισκότα, το soft, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Αλείφουμε με soft ένα τετράγωνο πυρίμαχο και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Τα στρώνουμε στο ταψάκι και πιέζουμε με την ανάποδη του κουταλιού να ισιώσει η επιφάνεια, όπως κάνουμε για το τζίσκεϊκ.

Ψήνουμε για 13΄ και αφήνουμε να κρυώσει τελείως η βάση μπισκότου πριν βάλουμε μέσα την κρέμα λεμόνι.

 

 

Για την κρέμα λεμονιού

 

Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους και το ζαχαρούχο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε με σύρμα τα υλικά, να ομογενοποιηθεί η κρέμα λεμόνι για τις μπάρες λεμονιού. Ρίχνουμε τον κουρκουμά.

Περιχύνουμε την ψημένη βάση μπισκότου και ψήνουμε για 15΄ περίπου ή ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα λεμόνι. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό.

Κόβουμε σε σχήμα μπάρας ή σε τετράγωνα κομμάτια. Αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη.

 

https://www.argiro.gr/recipe/mpares-lemoniou/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ