Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 31/08/2021
Τυραύγουλο Σαντορίνης | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 31/08/2021

 

ΥΛΙΚΑ

¼ φλ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας

2 φλ. νερό

2 κολοκύθια

2 πατάτες

αλάτι

πιπέρι

4 αυγά

1½ φλ. φέτα

2 κ.σ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA

 

Για το σερβίρισμα

φρέσκο ζυμωτό ψωμί

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το τυραύγουλο (αυγά με τυρί, κολοκυθάκια και πατάτες στην κατσαρόλα), βάζουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας.

Ρίχνουμε το νερό κι αφήνουμε να πάρει βράση. Τότε, προσθέτουμε τα κολοκύθια και τις λεπτοκομμένες πατάτες. Βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να πάρει βράση και για 20΄ να μαλακώσουν οι πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας. Όταν μαλακώσουν καλά οι πατάτες είναι ώρα για το τυραύγουλο. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα σπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τη φέτα μαζί με το φρέσκο τυρί κρέμα και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε το φαγητό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα (πάντα σε χαμηλή φωτιά) για 3-4΄.

Στο τέλος γίνεται πυκνή δεμένη σάλτσα με λαχανικά μελωμένα, αυγό και τυρί που λιώνει και είναι ώρα για βουτιές με φρέσκο ψωμί. Τρώγεται πάντα ζεστό.

https://www.argiro.gr/recipe/tyravgoulo-santorini/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ