Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 03/09/2021
Αρνίσια παϊδάκια με σταφύλια | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 03/09/2021

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρνίσια παϊδάκια λεπτά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο LURPAK

1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο

4 σκ. σκόρδο

½ κιλό σταφύλια (ρώγες μαύρου σταφυλιού)

⅓ φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 κ.γ. πετιμέζι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε τα αρνίσια παϊδάκια στο τηγάνι, ζεσταίνοντας σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια και τα ροδίζουμε 5΄ από κάθε πλευρά.Προσθέτουμε τα σκόρδα ολόκληρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4’-5΄, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας.Βγάζουμε τα αρνίσια παϊδάκια σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.

Το περιχύνουμε με τα υγρά του τηγανιού και αφήνουμε μέσα στο τηγάνι 2-3 κ.σ.

Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε τα σταφύλια, τα οποία έχουμε πλύνει και στραγγίσει.

Σ’ αυτό το στάδιο αφαιρούμε και πετάμε τα σκόρδα.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 6΄-7΄, να μαλακώσουν τα σταφύλια.

Προσθέτουμε το κρασί και το πετιμέζι και αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα. Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για 3΄-4΄, μέχρι να δέσει καλά και να γλασάρει η σάλτσα.Η σάλτσα πρέπει να γίνει σαν μέλι. Σερβίρουμε τα παϊδάκια σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα σταφυλιών.

 

https://www.argiro.gr/recipe/arnisia-paidakia-me-stafulia-kai-petimezi/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ