Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 06/09/2021
Vegan μακαρονάδα με φυτικό κιμά | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 06/09/2021

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. σπαγγέτι

250 γρ. φυτικός κιμάς ESTI

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο

1 μικρό κρεμμύδι

1 καρότο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

200 γρ. ντοματίνια μακρόστενα

250 γρ. ντοματάκια κονκασέ

500 γρ. νερό ζεστό

1 δαφνόφυλλο

1 κομμάτι ξύλο κανέλας

1 κ.σ.  μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

2 κ.σ.  αλεσμένη αμυγδαλόψιχα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θα χρησιμοποιήσουμε μια φαρδιά κατσαρόλα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λεπτοκομμένο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο,προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1’

Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να βγάλει τα αρώματα του για 1’.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση σοτάρουμε για 1’.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το καρότο.

Προσθέτουμε τον φυτικό κιμά κι ανακατεύουμε.

Βάζουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα. Περιχύνουμε με το ζεστό νερό.Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.

Αλατοπιπερώνουμε και σε μέτρια φωτιά βράζουμε για 8’.

Αφήνουμε τα μπαχαρικά, κανέλα και δαφνόφυλλο να αρωματίσουν την μακαρονάδα για 2-3 ´ και τα αφαιρούμε. Ανακατεύουμε τακτικά τα μακαρόνια με κιμά. Τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Σερβίρουμε την ζουμερή μακαρονάδα με κιμά σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο.

Αν θέλουμε πιο ζουμερή σάλτσα στα μακαρόνια με κιμά προσθέτουμε λίγο βραστό νερό στο τελείωνα κι ανακατεύουμε.

 

https://www.argiro.gr/recipe/vegan-makaronia-me-kima/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ