Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 13/09/2021
Άσπρες φακές με φυτικά κεφτεδάκια | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 13/09/2021

ΥΛΙΚΑ

¼ φλ. ελαιόλαδο

2 φλ. φακές ψιλές

360 γρ. φυτικά κεφτεδάκια ESTI

1 φλ. χοντρό πλιγούρι

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκ. σκόρδο σε φέτες

1 πράσο τρυφερό σε λεπτές φέτες

1 καρότο τριμμένο

1 κόκκινη γλυκοπατάτα κομμένη σε καρέ

1 δαφνόφυλλο

λίγες πρέζες κύμινο

1 κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο

αλάτι

πιπέρι

λίγο ξίδι για το σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε τα φυτικά κεφτεδάκια στον φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά.

Βράζουμε τις φακές για 5’ και πετάμε το νερό. Τις στραγγίζουμε.

Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε μικρά καρέ.

Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο για 3-4’.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για μισό λεπτό.

Έπειτα, προσθέτουμε τις φακές και το πλιγούρι, το καρότο και την γλυκοπατάτα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε νερό ζεστό να καλυφτούν οι φακές (ή ζωμό), το δαφνόφυλλο και το κύμινο.

Σιγομαγειρεύουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν και να μείνουν με λίγη σούπα.

Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.

Όταν μαλακώσουν οι φακές και έχει χυλώσει το πλιγούρι, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε δυνατά το φαγητό.

Τέλος, ρίχνουμε τον ξερό δυόσμο, τα ψημμένα φυτικά κεφτεδάκια και σβήνουμε τις φακές.

Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ξίδι από κρασί.

Αφήνουμε σκεπασμένο το φαγητό να σταθεί για 10’.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα τις χυλωμένες άσπρες φακές, με τα απίστευτα αρώματα και την μοναδική νοστιμιά.

 

 

https://www.argiro.gr/recipe/fakes-aspres/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ