Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 22/09/2021
Ριζότο με γαρίδες και σπαράγγια | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 22/09/2021

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κιλό γαρίδες Ινδοειρηνικού χωρίς κέλυφος PESCANOVA

8 σπαράγγια τρυφερά (μικρά και καταπράσινα)

5 φλ. ζεστό ζωμό γαρίδας ή λαχανικών

4-5 στήμονες σαφράν

1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 ½ φλ. ρύζι αρμπόριο

1 ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

2 κ.σ βούτυρο

⅓ φλ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA

λίγα τρυφερά σπαράγγια για το γαρνίρισμα των πιάτων

αλάτι

πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια 2-3 εκ. Ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. λάδι και ροδίζουμε τις γαρίδες με τα σπαράγγια για 2-3′. Τα βγάζουμε σε μπολ. Κρατάμε μερικές κορυφές σπαραγγιών για το γαρνίρισμα.

Σε ½ φλ. καυτό ζωμό ρίχνουμε το σαφράν και αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά. Σε δυνατή φωτιά και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με προσοχή να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ανακατεύοντας να γυαλίσει.

Ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να πιει το ρύζι όλα τα υγρά του. Ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό ζωμό, κάθε φορά που προσθέτουμε πρέπει προηγουμένως να έχει πιει όλα τα υγρά του. Στη μέση του ριζότο ρίχνουμε το ζωμό με το σαφράν. Όταν χυλώσει γύρω γύρω και στη μέση παραμένει al dente, ύστερα από περίπου 20-25′, ρίχνουμε ξανά στο ριζότο τις γαρίδες και τα σπαράγγια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 1′. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο με το τυρί και ανακατεύουμε καλά μέχρι  να χυλώσει η κρέμα. Αμέσως σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με τις κορυφές σπαραγγιών.

 

https://www.argiro.gr/recipe/rizoto-garides-sparangia-kai-parmezana/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ