Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 29/09/2021
Νόστιμο μπριάμ με φέτα & κοτομπουκιές

ΝΟΣΤΙΜΟ ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΦΕΤΑ & ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ

2 μελιτζάνες φλάσκες

2 κολοκύθια

2 πατάτες

2 χρωματιστές πιπεριές

2 ώριμες & σφιχτές ντομάτες

500 γρ. κοτομπουκιές IFANTIS

200 γρ. σκληρή ώριμη φέτα

2 σκ. σκόρδο

2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος

2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

½ φλ. ελαιόλαδο

½ φλ. νερό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα και αντιστάσεις. Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σε 6 κομμάτια, τα κολοκύθια στα 6 (σαν μεγάλες μπουκιές), 4-5 εκ. (θα μικρύνουν στο ψήσιμο), τις ντομάτες στα 4 και τις πατάτες όπως και τις μελιτζάνες, στα 6. Καθαρίζουμε ίνες, σπόρους και κοτσάνια από τις πιπεριές και τις κόβουμε στα 4.

Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα σε βαθύ, μικρό ταψάκι. Αλέθουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια ή με δύο κουτάλες. Περιχύνουμε με το νερό (μη σας φαίνεται λίγο, θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά). Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε 40΄ την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο. Μετά το ξεσκεπάζουμε. Προσθέτουμε τις κοτομπουκιές και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10’. Προς το τέλος του ψησίματος, ρίχνουμε τη φέτα σε κομμάτια και αφήνουμε να λιώσει.

https://www.argiro.gr/recipe/nostimo-mpriam-me-feta-kai-traganes-kotompoukies/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ