Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 01/10/2021
Ρολό κιμά με αυγά

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΑΥΓΑ

 

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά ανάμεικτος χοιρινός & μοσχαρίσιος κιμάς

3 κρεμμύδια τριμμένα

3 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες

100 γρ. Samsoe ARLA

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 ντομάτες ώριμες & σφιχτές τριμμένες

200 γρ. ασπρομανίταρα πολύ ψιλοκομμένα

1½ φλ. νιφάδες βρώμης (ψίχουλα ψωμιού ή φρυγανιά)

½ κ.γ. μπαχάρι σκόνη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3 βρασμένα αβγά

8-10 πατάτες κομμένες σε φέτες ή κυδωνάτες

Για τη σάλτσα

1 ½ λίτρο ζωμό κρέατος (σπιτικός ή εμπορίου)

1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη KALAMATA PAPADIMITRIOU

½ φλ. ελαιόλαδο

Για το δέσιμο της σάλτσας

¼ φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι επιπλέον για το δέσιμο

τα υγρά του ταψιού η ζωμός κρέατος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση στο κλασικό ρολό κιμά με αυγά, σοτάρουμε πρώτα σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα μανιτάρια.

Ξεκινάμε την προετοιμασία για το ρολό κιμά με αυγά, τοποθετώντας όλα τα υλικά για το ρολό σε μία λεκάνη ή στο κάδο του μίξερ.

Τα ζυμώνουμε πολύ καλά, για αρκετή ώρα, μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Το αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο στο ψυγείο, για να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου για 30 λεπτά. 

Πλάθουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ρολό. Στο κέντρο προσθέτουμε το τυρί και τα βρασμένα αυγά. Τοποθετούμε το ρολό σε μακρόστενο βαθύ ταψί.

Κόβουμε πατάτες σε φέτες ή κυδωνάτες και τις βάζουμε στο ταψί.

Σε μια κατσαρόλα ή μπολ, ανακατεύουμε το ζωμό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε το ρολό. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς °C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 40 λεπτά . Το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45 λεπτά.

Κόβουμε το ρολό σε χοντρές φέτες σε πιατέλα και αραδιάζουμε δίπλα τις μελωμένες πατάτες.

https://www.argiro.gr/recipe/rolo-kima-me-auga-kai-melomenes-patates/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ