Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 01/10/2021
Τούρτα Μπλακ Φόρεστ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ

ΥΛΙΚΑ

3 έτοιμα παντεσπάνια σοκολάτας

3 κ.σ. λικέρ κεράσι ή μαυροκέρασο (Kirsch)

2 συσκευασίες μαυροκέρασο σε σιρόπι

600 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA (κρύα)

1 κ.γ. βανίλια υγρή

30 γρ. άχνη ζάχαρη

ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις στρώσεις της τούρτας μπλακφόρεστ με κεράσι

Στραγγίζουμε τα μαυροκέρασα σε ένα σουρωτήρι και βάζουμε 1 φλιτζάνι από το ζουμί τους σε ένα κατσαρολάκι. Βράζουμε το σιρόπι από τα κεράσια σε μέτρια φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί και να έχουμε στο τέλος 1/3 φλιτζάνι συμπυκνωμένο σιρόπι. Αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το λικέρ κεράσι κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Μετά, αλείφουμε με ένα πινέλο όλα τα παντεσπάνια με το σιρόπι κεράσι. Κόβουμε τα κεράσια στη μέση και κρατάμε αρκετά ολόκληρα για το γαρνίρισμα.

Για την σαντιγί

Στον κρύο κάδο του μίξερ βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά. Προσθέτουμε τη βανίλια και την άχνη και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για περίπου 2,5 με 3΄μέχρι η κρέμα να μετατραπεί σε μια αφράτη και αέρινη σαντιγί. Δείτε όλα τα μυστικά για τέλεια σπιτική σαντιγί εδώ.

Για το στήσιμο της blackforest

Από κάθε παντεσπάνι αφαιρούμε με ένα κοφτερό μαχαίρι μια λεπτή φλούδα ώστε ολα να έχουν το ίδιο πάχος. Κρατάμε τα περισσεύματα και τα τρίμματα από το παντεσπάνι, για γαρνίρισμα η άλλη χρήση.

Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε μία τουρτιέρα. Απλώνουμε 4-5 κουταλιές σαντιγί στη επιφάνειά του. Γεμίζουμε την επιφάνεια της σαντιγί με κεράσια και περιχύνουμε με λίγο σιρόπι κεράσι. Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις, σαντιγί, κεράσια και σιρόπι όπως προηγουμένως.

Καλύπτουμε με το τρίτο παντεσπάνι. Αλείφουμε ολόγυρα την υπόλοιπη σαντιγί. Γαρνίρουμε με τα ολόκληρα κεράσια και με καρούλια ή ξύσμα σοκολάτας.

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο το λιγότερο για 45΄.

https://www.argiro.gr/recipe/tourta-black-forest/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ