ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. φέτα τρίμματα
50 γρ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το φύλλο
500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
1 κ.σ. ξίδι
⅓ φλ. ούζο
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι όσο σηκώσει
περίπου 1 ποτήρι νερό χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την τηγανητή τυροκουλούρα με φέτα, ρίχνουμε πρώτα το αλεύρι σε μπολ, κάνουμε λακκούβα και προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός απ’ το νερό.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε νερό όσο ζυμώνουμε. Δεν το ρίχνουμε μεμιάς γιατί μπορεί να μην το πάρει όλο. Όταν πια το ζυμάρι μαζεύεται σε μπάλα και δεν κολλάει στα χέρια, το βάζουμε σε μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 30΄.
Για τη γέμιση
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4. Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε με λεπτό πλάστη κάθε κομμάτι ζύμης σε πολύ λεπτό φύλλο.
Χωρίζουμε το κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες μακριές κατά μήκος.
Στη μέση βάζουμε τα τυριά και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Ρολάρουμε σε ρολό. Δένουμε ελαφρύ κόμπο ή τυλίγουμε σαλιγκάρι.
Μπορούμε να τις βάλουμε στο ψυγείο και να τηγανίζουμε λίγες κάθε φορά.
Διατηρούνται 4 ημέρες αν τις φυλάξουμε σε μπολ πασπαλισμένες με μπόλικο αλεύρι, γιατί διαφορετικά βγάζουν υγρά.
Αφού τελειώσουμε με όλες τις τυροκουλούρες, είτε τις ψήνουμε αλείφοντάς τες με ελαιόλαδο για 30΄στους 200 °C είτε τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 3΄ από κάθε πλευρά.