Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 08/10/2021
Αλμυρό Ελληνικό τσιζκέικ

ΑΛΜΥΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ

 

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. παξιμάδια χαρουπιού

1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα αποξηραμένη ρίγανη

2 κ.σ. ροδέλες ελιάς

150 γρ. ντοματίνια μακρόστενα

1 κ.σ. σχοινόπρασο

λίγη κάπαρη προαιρετικά

 

Για την κρέμα τυριού

350 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

50 γρ. τρίμματα φέτας

λίγο αλάτι

λίγα φύλλα βασιλικού για τη σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για τη βάση του αλμυρού τσίζκεικ

Για τη βάση του αλμυρού τσίζκεικ σπάμε τα παξιμάδια με διακοπτόμενη λειτουργία στο μπλέντερ.

Εναλλακτικά τα βάζουμε σε σακούλα τροφίμων και τα χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο να θρυμματιστούν.

Βάζουμε τα παξιμάδια σε ένα μπολ ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και λίγη ρίγανη.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

 

  • Για την κρέμα τυριού

Βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα σε ένα μπολ. Με μια μαλακή σπάτουλα ανακατεύουμε να αφρατέψει και προσθέτουμε το γιαούρτι.

Ανακατεύουμε τα δυο υλικά να γίνουν αφράτη κρέμα.

Τέλος ρίχνουμε τα τρίμματα φέτας, λίγο σχοινόπρασο και ανακατεύουμε την κρέμα για το αλμυρό τσίζκεικ.

 

 

  • Για το σερβίρισμα

Σε ψηλά ποτήρια κάνουμε 1 στρώση σαν βάση με τα θρυμματισμένα παξιμάδια χαρουπιού. Από πάνω μια στρώση με αφράτη κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο και λίγη ελιά.

Επαναλαμβάνουμε στρώσεις υλικών.

Τέλος γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με κομμένα ντοματίνια.

Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικού.

Μπορείτε να αφήσετε το αλμυρό τσίζκεικ στο ψυγείο να γίνει δροσερό η να το σερβίρετε αμέσως για πιο τραγανό αποτέλεσμα και πιο αφράτη κρέμα τυριού.

 

https://www.argiro.gr/recipe/almyro-tsizkeik-me-ntomatinia-kai-ntako/

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ