Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 08/10/2021
Τραβηχτές Μάνης

1η ΣΥΝΤΑΓΗ

ΤΡΑΒΗΧΤΕΣ ΜΑΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. ζάχαρη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

300 γρ. νερό

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Για το σερβίρισμα

3 φέτες μπέικον IFANTIS

2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU

κατσικίσιο τυρί

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε όλα τα υλικά πρώτα τα στερεά και μετά τα υγρά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε την μπασίνα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε στο χέρι μας ένα μπαλάκι σχετικά μεγάλο και το τραβάμε με τα χέρια μας (εξ ου και τραβηχτές) μέχρι να πάρει ένα ορθογώνιο με οβάλ γωνίες σχήμα, το βάζουμε στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.

Σερβίρουμε με ότι αγαπάμε για να τις κάνουμε γλυκές ή αλμυρές.

Εδώ θα σερβίρουμε με μπέικον που το έχουμε περάσει από το τηγάνι και κρέμα βαλσαμικού σύκο και την δεύτερη με κατσικίσιο τυρί και κρέμα βαλσαμικού σύκο.

Κανονικά τις τραβηχτές τις σερβίρουν πιο συχνά με μέλι και κανέλα ή με ένα κομμάτι γραβιέρα ή με γραβιέρα και μέλι.

Πλέον στα πιο μοντέρνα στέκια της Μάνης τις σερβίρουν για brunch με αυγά και σύγκλινο, ή με γουρνοπούλα ή πιο δημιουργικά.

https://www.argiro.gr/recipe/travixtes-manis/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ