Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 10/11/2021
Κέικ με μύρτιλα

ΥΛΙΚΑ

100 γρ.  βούτυρο λιωμένο & κρύο 

50 γρ. ελαιόλαδο 

200 γρ. ζάχαρη καρύδας 

2 μεγάλα αυγά 

200 γρ. επιδόρπιο γάλακτος protein ARLA

1 κ.σ. χυμό λεμόνι 

ξύσμα από 1 λεμόνι 

1 κ.γ. υγρή βανίλια 

2 πρεζες σόδα 

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει 

150 γρ. φρέσκα μύρτιλα

1 πρέζα αλάτι 

Για το σερβίρισμα

ρόφημα γάλακτος protein σοκολάτα ARLA

άχνη

μύρτιλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Bουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 22 εκατ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C.

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το λάδι ,τη ζάχαρη, τα αυγά, το λεμόνι χυμό και ξύσμα ,το γιαούρτι, τη βανίλια ,τη σόδα. Με σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και αναδιπλώνουμε το κέικ με σπάτουλα να χαθεί το αλεύρι. 

Τέλος προσθέτουμε τα φρέσκα μύρτιλλα. Απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα του κέικ. 

Το βάζουμε στην έτοιμη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. 

Τοποθετούμε το κέικ στην κάτω σχάρα και ψηνουμε για 1 ώρα περίπου χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο. Το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10’ 

Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Αχνίζουμε το κέικ με λίγη ζάχαρη άχνη αφού κρυώσει. 

Σερβίρουμε με το πρωτεϊνούχο ρόφημα γάλακτος.

https://www.argiro.gr/recipe/cake-blueberry-tis-konstantinas-manolaki/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ