Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 03/12/2021
Τραγανοί λουκουμάδες

ΤΡΑΓΑΝΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

100 γρ. νερό

150 γρ. λεμονάδα με ανθρακικό

1 πρέζα αλάτι

½ φακελάκι μαγιά

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

 

Για το σιρόπι

600 γρ. ζάχαρη

400 γρ. νερό

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. ανθόνερο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώνει. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και το ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Δεν ανακατεύουμε ξανά αν αρχίσει να βράζει γιατί θα ζαχαρώσει το σιρόπι.

Από την ώρα που θα πάρει βράση , βράζουμε για 5′-6′. Προσθέτουμε το λεμόνι και βράζουμε για 2′ χωρίς ανακάτεμα. Προσθέτουμε το ανθόνερο και αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει τελείως. Όσο θα κρυώνει θα πυκνώνει η σύστασή του. Πρέπει όταν κρυώσει να σας θυμίζει το σιρόπι από γλυκό κουταλιού.

Ετοιμάζουμε τους λουκουμάδες που θα βουτήξουμε στο σιρόπι.

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη μαγιά ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη λεμονάδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Θα έχουμε ένα χυμό λίγο πιο αραιό από τους συνηθισμένους λουκουμάδες. Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε 35′ – 40′.

Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ μιας χρήσεως και κόβουμε ψιλή τρύπα. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε κατσαρόλα και κόβουμε μακρόστενα λεπτά μπαστουνάκια ζύμης πιέζοντας το κορνέ. Βγαίνουν μικρά και λεπτά σαν λαλάγγια. Αφού ροδίσουν τα βγάζουμε σε πιατέλα. Περιχύνουμε με το κρύο πυκνό σιρόπι. Είναι τραγανά και φανταστικά.

https://www.argiro.gr/recipe/periergoi-loukoumades-me-siropi-anthonerou/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ