Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 07/12/2021
Κέικ με γαλοπούλα και τυρί | Ωρα για φαγητό με την Αργυρώ | 07/12/2021

ΥΛΙΚΑ

3 φλ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

350 γρ. τυρί Samsoe ARLA

120 γρ. ψητή γαλοπούλα με θυμαρίσιο μέλι IFANTIS

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

5 μεγάλα αυγά

1 φλ. γάλα

1 φλ. ελαιόλαδο απαλό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μικρή φόρμα για κέικ στρογγυλή, με τρύπα στη μέση.

Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Προσθέτουμε το τυρί, τη γαλοπούλα και την πιπεριά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.

Σε μπολ βάζουμε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε με σύρμα για 2 με 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.

Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και με κουτάλι απαλά ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει καθαρή η λάμα από το μαχαίρι από το κέντρο του.

https://www.argiro.gr/recipe/zamponotyropita-keik/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ