Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 07/12/2021
Πατατοσαλάτα με τόνο | Ωρα για φαγητό με την Αργυρώ | 07/12/2021

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. baby πατάτες

1 μέτριο κόκκινο ξερό κρεμμύδι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

1 κ.σ. κάπαρη

6 ελιές

6 ντοματίνια

1 συσκευασία τόνου κατά προτίμηση σε λάδι

2 κ.σ. μαϊντανό ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

¼ φλ. ελαιόλαδο

χυμό από ½ μέτριο λεμόνι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλέγουμε πολύ μικρές φρέσκιες πατάτες.

Τις αφήνουμε να σταθούν σε ένα μπολ γεμάτο με νερό για 5’ .

Μετά τρίβουμε καλά και καθαρίζουμε τις πατάτες γιατί θα τις μαγειρέψουμε με την φλούδα τους.Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι ολόγυρα.

Βάζουμε τις μικρές πατάτες σε μια μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό να τις σκεπάζει. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν περίπου για 25′.

Ο βρασμός της πατάτας εξαρτάται πάντα από το μέγεθος και την ποιότητα της πατάτας.

Αφού βράσουν οι πατάτες τις βάζουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε στεγνώσουν για λίγο. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι σε λαδολέμονο

Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Όσο οι πατάτες είναι ζεστές προσθέτουμε το λαδολέμονο και το αλάτι.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ρουφήξουν οι πατάτες το λαδολέμονο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες ,το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι,την κάπαρη και τις ελιές. Στραγγίζουμε τον τόνο και τον διαλύουμε με το πιρούνι. Τον προσθέτουμε στην πατατοσαλάτα.

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε την πατατοσαλάτα με τόνο και ελέγχουμε το αλάτι και το λεμόνι αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον.Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα σε δυο πιάτα.

https://www.argiro.gr/recipe/patatosalata-me-tono/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ