Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 08/12/2021
Σπαγγέτι με τόνο και ρεβύθια | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 08/12/2021

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. σπαγέτι 6 ΗΛΙΟΣ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο σπασμένη

2 φλ. βρασμένα ρεβύθια

1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο

1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

λίγο μαραθόσπορο (προαιρετικά)

λίγο ξύσμα πορτοκάλι (προαιρετικά)

αλάτι

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε να γίνει διάφανο για 5 λεπτά.

Αν χρησιμοποιήσουμε μαραθόσπορο και ξύσμα, τα προσθέτουμε και αφήνουμε 1 λεπτό να βγάλουν τα αρώματα τους.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τον τόνο που τον διαλύουμε με πιρούνι, το λάδι του και τα ρεβύθια.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, τα βγάζουμε με τσιμπίδα και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα και βράζουμε για 1 λεπτό ακόμα σε δυνατή φωτιά.

https://www.argiro.gr/recipe/makaronada-me-tono-kai-rebithia/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ