Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 14/12/2021
Φιλέτο με σάλτσα Café De Paris | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 14/12/2021

ΥΛΙΚΑ

2 φιλέτα μοσχαρίσια, χοντρή κοπή

50 γρ. βούτυρο LURPAK

λίγο ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο

1 ζωμός κότας «σπιτικός» KNORR

150 ml νερό

150 γρ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. μουστάρδα Dijon

3 κλαδάκια θυμάρι

λίγο εστραγκόν

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. γουστερ σως (Worcestershire sauce)

λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

2 κ.σ. σχοινόπρασο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

πολύ ψιλοκομμένες τηγανητές πατάτες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά για 4’.Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και τρίβουμε με κουτάλι.

Προσθέτουμε το θυμάρι, το εστραγκόν, το σχοινόπρασο, τον μαϊντανό, τον ζωμό κότας και την κρέμα. Σιγοβράζουμε για 10’ μέχρι να πυκνώσει η κρέμα. Προσθέτουμε την γουστερ σος.

Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού. Σουρώνουμε την σάλτσα σε λεπτό σουρωτήρι. Ενισχύουμε την σάλτσα cafe de Paris με τα υγρά από το ψητό κρέας που θα την σερβίρουμε. Την διατηρούμε ζέστη μέχρι το σερβίρισμα.

Σερβίρουμε το ψητό κρέας περιχύνοντας με την πυκνή νόστιμη σάλτσα για ψητό κρέας Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και σχοινόπρασο.

Σερβίρουμε με λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες.

https://www.argiro.gr/recipe/saltsa-gia-psito-kreas-cafe-de-paris/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ