Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 17/12/2021
Πικάντικα κιμαδοπιτάκια με mozzarella | Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ | 17/12/2021

ΥΛΙΚΑ

8 φύλλα κρούστας

80 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

100 γρ. mozzarella ARLA

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. φρυγανιά

αλάτι

πιπέρι

Για το μείγμα μπαχαρικών

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. σκόνη κάρυ

1 κ.γ. πιπέρι καγιέν

½ κ.γ. κανέλα

1 πρέζα μπαχάρι

Για το σερβίρισμα

γιαούρτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ζεσταίνουμε πρώτα 2 κ.σ. βούτυρο με το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κιμά πολύ καλά για 4’-5’. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφήνουμε να μαραθεί σε μέτρια φωτιά για 5’-6’ λεπτά να πιεί τα υγρά του. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες. Βουτυρώνουμε μία- μία λωρίδα καλά και τη διπλώνουμε. Αραδιάζουμε ελάχιστη γέμισηκαι τυρί. Πρέπει να είναι πολύ λεπτά σαν πουράκια. Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να κλείσουμε μέσα τα πλαϊνά. Απλά τσιμπάμε τις άκρες με τα δάχτυλα. Πρέπει να είναι μακριά και πολύ λεπτά, ανοιχτά στις άκρες, όχι τυλιγμένα.

Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο  για δύο μέρες ή στην κατάψυξη για δύο μήνες.

Αραδιάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα. Τα αλείφουμε πολύ καλά με το υπόλοιπο βούτυρο. Τα ψήνουμε πολύ καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °Cστον αέρα για περίπου 20’-25’ να ροδίσουν καλά. Ζεστά είναι απίθανα αλλά και κρύα παραμένουν τραγανά και φανταστικά. Συνοδέψτε τα με ντιπ γιαούρτι ή ντομάτα.

 

https://www.argiro.gr/recipe/pikantika-kreatopitakia/

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ