Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 02/02/2021
Αματριτσιάνα

 

https://www.argiro.gr/recipe/penes-amatriciana/

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΗΛΙΟΣ

2 κομμάτια πανσέτα

1 φέτα μπέικον

125 γρ. μιξ τριμμένων τυριών pasta & gratinar ARLA

ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ξερό

1 καυτερή πιπερίτσα

2 φλ. τριμμένες ντομάτες

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 σκ. σκόρδο

φρέσκο βασιλικό

αλάτι

φρέσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε πρώτα σε καρεδάκια την πανσέτα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την πανσέτα. Σοτάρουμε μία φέτα μπέικον, απλά για τα αρώματα και μετά την αφαιρούμε. Βγάζουμε την πανσέτα σε απορροφητικό χαρτί.

 

Ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και το χυμό ντομάτας, πιπέρι και αλάτι. Βράζουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα. Ρίχνουμε το κλωνάρι από το βασιλικό.

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε (κρατάμε λίγο από το νερό τους) και τα προσθέτουμε μαζί με τη σάλτσα στο τηγάνι. Αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο από το νερό ζυμαρικών. Ρίχνουμε μία σταγόνα ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε λίγο πιπέρι και προσθέτουμε τα χοντρά φύλλα του βασιλικού.

Πασπαλίζουμε το λαζανάκι με τυρί και έξτρα βασιλικό ψιλοκομμένο.

https://www.argiro.gr/recipe/penes-amatriciana/

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ