Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 02/02/2021
Φλογέρες με κασκαβάλ & σύκο

https://www.argiro.gr/recipe/penes-amatriciana/

 

ΥΛΙΚΑ

3 φύλλα κρούστας

450 γρ. ΚΑΣΚΑΒΑΛ ΠΙΝΔΟΥ

αποξηραμένα σύκα ή δαμάσκηνα ψιλοκομμένα

λίγο φρέσκο θυμάρι

ηλιέλαιο για τηγάνισμα

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα αποξηραμένα σύκα και τα μπαστουνάκια τυριού.

Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο μας. Κόβουμε στα 4. Έτσι έχουμε 8 κομμάτια τετράγωνα.

Στήνουμε τη γέμιση διαγώνια και φτιἀχνουμε, σαν τα springrolls, λεπτά ρολάκια φλογέρας. Κάτι σαν πουράκια.

Ακουμπάμε διαγώνια το τυρί, βάζουμε λίγα αποξηραμένα φρούτα και λίγο θυμάρι. Με νερό σε πινέλο, αλείφουμε την άκρη του φύλλου για να κολλήσει καλά.

Τρίβουμε λίγο πιπέρι.

Γυρίζουμε τις γωνιές πάνω στη γέμιση και ρολάρουμε σε λεπτή φλογέρα.

Τυλίγουμε δηλαδή διαγώνια σε ρόλο, όπως τα springrolls, αφού πρώτα κλείσουμε τα πλαϊνά της κάθε φλογέρας.

Ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, μέχρι να τελειώσουμε όλα τα ρολά.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι μέχρι να κάψει. Βάζουμε λίγες λίγες τις φλογερές τυριού στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν για 2-3’.

Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Προσοχή μην τις τρυπήσετε στο τηγάνισμα γιατί θα βγει έξω το τυρί.

Τις σερβίρουμε ζεστές, με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας

https://www.argiro.gr/recipe/i-oraioteri-glukoxini-saltsa-ntomatas/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ