Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 13/04/2021
Αγγλικά scones

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. φαρίν-απ ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

80 γρ. βούτυρο κρύο

1 κ.γ. baking powder

1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη

4 πρέζες αλάτι

1 μεγάλο αυγό

3 κ.σ. γάλα

Για το σερβίρισμα

Σαντιγί

Μαρμελάδα φράουλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ το φαρίν-απ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Κόβουμε το κρύο βούτυρο σε κομμάτια και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Με τα ακροδάχτυλα «ψιχουλιάζουμε» το βούτυρο με το αλεύρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος

Δεν δουλεύουμε πολύ ώρα το βούτυρο για να μην λιώσει και ανεβεί η θερμοκρασία του.

Κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το αυγό.

Με ένα πιρούνι σπάμε το αυγό και τα τραβάμε προς το αλεύρι, για να αρχίσει να παίρνει μορφή η ζύμη.

Πιάνουμε και ενώνουμε την ζύμη με τα χέρια. Ραντίζουμε με λίγο κρύο γάλα, ώστε να κολλήσει η ζύμη σε μπάλα. Πατάμε με τα χέρια να γίνει πλακέ η ζύμη σαν χοντρό φύλλο. Την βάζουμε σε μεμβράνη και την παγώνουμε στο ψυγείο για 20’.

Αφού παγώσει η ζύμη την βγάζουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Αλευρώνουμε ελαφρά την ζύμη. Με χοντρό πλάστη ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο με 2-1/2 εκατοστά πάχος.

Με αλευρωμένο μικρό κουππατ κόβουμε 8 scones.

Ή εναλλακτικά κόβουμε σε 8 τρίγωνα κομμάτια τα scones.

Αρχικά κόβουμε τον κύκλο. Σταυρωτά σε 4 κομμάτια και διαγώνια σε 8 κομμάτια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Θα ψήσουμε στον αέρα στη μεσαία σχάρα.

Βάζουμε τα scones σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Αλείφουμε με λίγο γάλα την επιφάνεια ή λιωμένο βούτυρο.

Ψήνουμε για περίπου 15’ να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.

Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα σερβίρουμε με μαρμελάδα φράουλα και σαντιγί. 

 

https://www.argiro.gr/recipe/scones/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ